säsongsbetonade allergier

7 hälsosamma tips för att lindra säsongsbetonade allergier

Säsongsallergier kan vara handikappande ibland. Detta kan låta överdrivet dramatiskt, men lidandet är inte lätt att förstå förrän man har sett eller upplevt det första gången, under säsonger då allergener är som högst.

Säsongsallergier

Vad är egentligen säsongsallergier? En allergi utvecklas eftersom kroppens immunsystem är känsligt och överreagerar på något i miljön. De vanligaste symptomen på denna överreaktion är kliande och svullna ögon, rinnande näsa och non-stop nysningar.

Säsongsallergier är ett brett begrepp som omfattar utlösare i miljön som är vanliga för specifika årstider. Till exempel är trädpollen och gräspollen vanligtvis högre på våren och sommaren med kalla nätter och varma dagar.

7 Hälsosamma tips för att hjälpa dig att lindra säsongsallergier

  • Drick tillräckligt med vatten – Många av oss dricker inte tillräckligt med vatten dagligen, än mindre när vi bekämpar allergener. Om kroppen är överreaktiv och konsekvent kämpar mot vad den uppfattar som främmande invader (pollen, mögel osv.), ökar dess behov av grundläggande behov. Därför behöver den mer vatten. Se till att du dricker minst hälften av din kroppsvikt i uns vatten. Så om du väger 150 pund ska du dricka 75 uns vatten dagligen.
  • Undvik histaminrika livsmedel – Inflammationsprocessen regleras av en substans som kallas histamin. Immunsystemet känner igen något i ens kropp som oönskat och det släpper ut histamin för att attackera inkräktaren. När immunsystemet är överreaktivt, till exempel när man lider av allergier, är målet att minska inflammationen. Tro det eller ej, det finns faktiskt livsmedel som innehåller histamin. Histaminer är kemikalier som ditt immunsystem gör. De fungerar som dörrvakter på en klubb och hjälper din kropp att bli av med något som stör dig – i detta fall en allergitrigger eller “allergen”. Histaminer startar processen som gör att allergenerna försvinner från din kropp eller från din hud. De kan få dig att nysa, tåras eller klia – vad som helst som krävs för att få jobbet gjort. De är en del av din kropps försvarssystem.

Din kropps avsikt – att skydda dig – är god. Men dess överreaktion ger dig dessa alltför bekanta allergisymptom, vilka du sedan försöker stoppa med en antihistamin. Därför bör man helst avstå från att konsumera dessa livsmedel om man lider av säsongsallergier. Livsmedel som innehåller histamin är de som har åldrats och fermenterats – pickles, ost, surkål, kombucha, korv, öl och alkohol.

  • Ät mer antiinflammatoriska livsmedel – Att stödja kroppens hälsa och minska inflammation kan delvis göras genom kosten. En antiinflammatorisk kost består av färska grönsaker, viltfångad fisk och nötter. Livsmedel som bör undvikas eftersom de främjar inflammation är processade livsmedel, spannmål och socker.
  • Saltvatten-sköljning – Varmt vatten och salt är en bra naturlig sköljning med saltvatten för näsan. Sköljning strömmar upp i en näsborre och ut genom den andra för att rensa näsgångarna från allergener.
  • Naprapatisk behandling – naprapatiska behandlingar gör det möjligt för nervsystemet att fungera korrekt, vilket kontrollerar varje annat system och funktion i kroppen, inklusive immunsystemet. I min yrkesmässiga erfarenhet med ett immunsystemproblem som överreaktion är det ganska logiskt att först gå till det centrala kontrollsystemet (nervsystemet) först och se till att det fungerar optimalt, för att sedan använda ytterligare nivåer av intervention och stöd.
  • Tillskott – Högkvalitativa naturliga tillskott som minskar histamin är ett utmärkt alternativ, där vitamin C och quercetin är två av dem.
  • Akupunktur – Detta kan vara en fenomenal kompletterande terapi för att minska inflammation och allergisymptom samt förbättra den övergripande hälsan.

Säsongsallergier kan vara tuffa, men det finns saker du kan göra för att stödja kroppens förmåga att klara av dessa tider med större lätthet. Det är inte alltid roligt eller enkelt, men följ tipsen ovan och din väg till lindring från allergier denna säsong kan bli lite tydligare.

Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]
Group-5

Chatta med Kansei’s AI-Naprapat Zenya

Tillsammans tar ni fram en diagnos, behandlingsplan och rehabplan.

Så fungerar det
bolt
Zenya är tränad för att förstå olika former av symtom och hjälpa dig till en smärtfri vardag.
bolt
Ni tar gemensamt fram en diagnos, behandlingsplan och rehabiliteringsplan.
bolt

Behandla själv i din takt, eller låt en specialist hos Kansei hjälpa dig.

Populära hälsoartiklar

[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]