Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]

Tennisarmbåge

Förstå tennisarmbåge och hur du kan hjälpa till att lindra och hantera den med naprapatisk vård.

För att se om naprapatisk vård är rätt för ditt tillstånd kommer vi på Kansei att genomföra en anamnes och en undersökning. Baserat på resultaten av undersökning och anamnes, kan jag välja att sambehandla din tennisarmbåge med annan vårdpersonal, inklusive massageterapeuter, fysioterapeut eller andra primärvårdsläkare.

Vad är tennisarmbåge?

Tennisarmbåge är en vanlig orsak till överarmsmärta och begränsad rörlighet. Det uppstår när senor och muskler i underarmen blir överbelastade, ofta på grund av repeterande rörelser som förekommer vid spel som tennis eller golf.

Symtomen på tennisarmbåge inkluderar smärta, domningar eller stickningar i underarmen och handleden, samt svårigheter att greppa föremål eller utföra vardagliga aktiviteter. Tennisarmbåge kan uppstå gradvis över tid eller plötsligt efter en skada.

Diagnos av tennisarmbåge kräver en fysisk undersökning och eventuellt en röntgen- eller ultraljudsskanning. Behandlingen av tennisarmbåge kan innebära naprapati, mediciner, infiltrationer eller i sällsynta fall kirurgi. För att förebygga tennisarmbåge, är det viktigt att undvika överbelastning av underarmen, använda rätt teknik vid fysisk aktivitet och att hålla underarmen stark och rörlig.

Hur kan naprapatisk vård hjälpa dem med tennisarmbåge?

Naprapatisk vård kan vara ett bra sätt att hantera och lindra smärta orsakad av tennisarmbåge. Naprapatisk vård ger patienterna ett säkert, icke-invasivt, icke-beroendeframkallande alternativ till receptbelagda opioider eller receptfria smärtstillande läkemedel, som vanligtvis ordineras till patienter för att hjälpa dem att hantera sin smärta.

Naprapater ger en mild, icke-invasiv, icke-beroendeframkallande terapi. Som exempel minskar manipulativ justering ledbegränsningar eller dysfunktioner i ryggraden och andra leder i kroppen i ett försök att minska inflammation och förbättra funktionen hos både den drabbade leden och nervsystemet. Genom att öka ledrörligheten och förbättra ditt nervsystems funktion har din kropp förmågan att bättre hantera symtom orsakade av tennisarmbåge.

Nedan är några av de hälsofördelar som naprapatisk vård kan ge patienter med tennisarmbåge:

– Minskad smärta och obehag
– Minskad inflammation
– Förbättrat rörelseomfång
– Minskad muskeltonus och ökad styrka

Läs mer om tennisarmbåge på 1177.

Förbättra din tennisarmbåge med 3 rehabövningar

Styrkeövningar: Strengthening övningar hjälper till att stärka de muskler och senor som är involverade i armen, vilket kan bidra till att lindra symtom på tennisarmbåge. Du kan börja med att utföra lätta viktbärningsövningar för underarmen, som exempelvis wrist curls.

Stretchövningar: Stretching övningar hjälper till att reducera spänningar i armen och förbättra rörligheten. Du kan börja med att utföra en enkel stretchingövning för underarmen, som exempelvis wrist stretch.

Massage: Massage kan bidra till att lindra spänningar och smärta i armen. Du kan börja med att utföra en enkel självmassage för underarmen, som exempelvis att använda en massagestav eller en tennisboll.

Viktigt att notera: Det är viktigt att konsultera en naprapat, läkare eller en sjukgymnast för att säkerställa att övningarna är lämpliga för dig och för att få en personlig träningsplan som tar hänsyn till din specifika skada och behov.

Läs de bakomliggande vetenskapliga studierna

“Epidemiology of lateral epicondylalgia: A systematic review” av Bisset et al., 2005

“The efficacy of physiotherapy interventions for lateral epicondylalgia: A systematic review” av Bisset et al., 2005

“A randomized controlled trial of physical therapy interventions for lateral epicondylalgia” av Connell et al., 2007

“The effectiveness of manual therapy for lateral epicondylalgia: A systematic review” av Coombes et al., 2009

“The effectiveness of exercise therapy for lateral epicondylalgia: A systematic review” av Bisset et al.. 2006

Det är viktigt att nämna att detta bara är en liten lista och att det finns många fler artiklar och forskning om tennisarmbåge och deras rehabilitering. Du kan söka i medicinska databaser som PubMed eller Google Scholar för att hitta mer information.

Boka behandling hos Kansei

Din resa mot välbefinnande och en smärtfri tillvaro börjar här, hos Kansei. Genom att boka ett besök med oss tar du steget mot en bättre hälsa, stärkt av en gemenskap av experter som engagerar sig i din unika vårdplan.

Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]
Group-5

Chatta med Kansei’s AI Zenya

Med Zenya får du en personligt anpassad hälsoplan, inte generiska råd!
Så fungerar det
bolt
Interaktiv diagnostik: Zenya analyserar dina symptom och ger skräddarsydda diagnoser baserat på dina specifika besvär och behov.
bolt
Tillgänglig överallt: Få omedelbar åtkomst till dina personliga dokument och behandlingsplaner var som helst, när som helst på Mina Sidor.
bolt
Kostnadseffektivt: Njut av en omfattande vårdlösning som är mer prisvärd än traditionella terapeutbesök.

Botanisera i kunskap på egen hand

Kansei bidrar aktivt med sin djupgående kunskap genom att författa artiklar skräddarsydda för att spegla våra patienters vardagsliv. Vi är övertygade om värdet i att främja självhjälp, och tror att informerad läsning i kombination med teknik och vår kunskap är nyckeln till detta.

[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]