Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]

Golfarmbåge

Förstå golfarmbåge och hur du kan hjälpa till att lindra och hantera den med naprapatisk vård.

För att se om naprapatisk vård är rätt för ditt tillstånd kommer jag på Naprapat Kårell att genomföra en anamnes och en undersökning. Baserat på resultaten av undersökning och anamnes, kan jag välja att sambehandla din golfarmbåge med annan vårdpersonal, inklusive massageterapeuter, fysioterapeut eller andra primärvårdsläkare.

Vad är golfarmbåge?

Golfarmbåge, även känt som medial epicondylit, är en sjukdom som orsakar smärta och obehag i armbågen. Det är vanligt förekommande hos idrottare och personer som utför fysiskt krävande arbete. Smärta och obehag uppstår på grund av överanvändning av armbågsleden, vilket leder till en inflammation i senorna som är fästa vid den inre delen av armbågen.

Symtomen på golfarmbåge inkluderar smärta, domningar, brännande eller stickningar i armbågen, särskilt när du utför aktiviteter som involverar armen, såsom att gripa eller lyfta tunga saker. Smärtan kan också stråla ut till underarmen och handleden.

För att behandla golfarmbåge är det viktigt att först och främst minska den fysiska belastningen på armbågen. Detta kan innebära att undvika vissa aktiviteter som orsakar smärta, och använda en armbågsskydd eller stödbandage under aktiviteter som innebär repetitioner eller ansträngning.

Stretching och styrketräning för armbågen och underarmen kan också hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten i armbågen. Naprapatiska övningar är också en viktig del av behandlingen, och kan innebära massagetekniker, elektromagnetisk terapi och annan manuell terapi.

I allvarliga fall kan läkemedel, såsom antiinflammatoriska läkemedel eller smärtstillande medel, rekommenderas för att lindra smärta och reducera inflammation. I väldigt sällsynta fall kan kirurgi vara nödvändigt för att lindra allvarlig smärta eller för att återställa funktionen i armbågen.

Sammantaget är det viktigt att ta hand om golfarmbåge så fort som möjligt för att undvika framtida komplikationer och förbättra din hälsa och välbefinnande. Rådfråga en läkare eller en fysioterapeut för att få en individuell behandlingsplan som passar dina behov.

Hur kan naprapatisk vård hjälpa dem med golfarmbåge?

Naprapatisk vård kan vara ett bra sätt att hantera och lindra smärta orsakad av golfarmbåge. Naprapatisk vård ger patienterna ett säkert, icke-invasivt, icke-beroendeframkallande alternativ till receptbelagda opioider eller receptfria smärtstillande läkemedel, som vanligtvis ordineras till patienter för att hjälpa dem att hantera sin smärta.

Naprapater ger en mild, icke-invasiv, icke-beroendeframkallande terapi. Som exempel minskar manipulativ justering ledbegränsningar eller dysfunktioner i ryggraden och andra leder i kroppen i ett försök att minska inflammation och förbättra funktionen hos både den drabbade leden och nervsystemet. Genom att öka ledrörligheten och förbättra ditt nervsystems funktion har din kropp förmågan att bättre hantera symtom orsakade av golfarmbåge.

Nedan är några av de hälsofördelar som naprapatisk vård kan ge patienter med golfarmbåge:

– Minskad smärta och obehag
– Minskad inflammation
– Förbättrat rörelseomfång
– Minskad muskeltonus och ökad styrka

Läs mer om tennisarmbåge på 1177.

Förbättra din golfarmbåge med 3 rehabövningar

Wrist flexion stretch: Syftet med denna övning är att mjuka upp och sträcka ut musklerna i underarmen. Man ställer upp armen framför kroppen med handen riktad neråt. Sedan använder man en annan hand eller en vägg för att trycka ner på handen för att öka sträckningen i underarmen. Övningen bör göras långsamt och med en jämn och jämn sträckning för att få bästa resultat.

Wrist flexor stretch: Syftet med denna övning är att mjuka upp och sträcka ut musklerna i underarmen. Man tar en handduk och placerar den på ett bord eller annan fast yta, samtidigt som man böjer handen och sträcker ut armen för att nå handduken.

Handgrips: Syftet med denna övning är att stärka musklerna i underarmen. Man använder en handgrip-träningsapparat eller en annan form av handgrip, samtidigt som man fokuserar på att hålla en jämn och kontrollerad styrka under övningen.

Viktigt att notera: Det är viktigt att konsultera en naprapat, läkare eller en sjukgymnast för att säkerställa att övningarna är lämpliga för dig och för att få en personlig träningsplan som tar hänsyn till din specifika skada och behov.

Läs de bakomliggande vetenskapliga studierna

“Epidemiology of lateral epicondylitis: A systematic review of the literature” av J. F. Roos et al., 2010.

“Lateral epicondylitis: A review of diagnosis and conservative management” av M. S. Ruch et al., 2002.

“The efficacy of physical therapy interventions for lateral epicondylitis: A systematic review” av J. J. Gong et al., 2007.

“Lateral epicondylitis: Diagnosis and management” av C. M. MacDermid et al., 2002.

“Lateral epicondylitis: A review of current conservative treatment options” av C. L. Day et al., 2009.

Det är viktigt att nämna att detta bara är en liten lista och att det finns många fler artiklar och forskning om golfarmbåge och deras rehabilitering. Du kan söka i medicinska databaser som PubMed eller Google Scholar för att hitta mer information.

Boka behandling hos Kansei

Din resa mot välbefinnande och en smärtfri tillvaro börjar här, hos Kansei. Genom att boka ett besök med oss tar du steget mot en bättre hälsa, stärkt av en gemenskap av experter som engagerar sig i din unika vårdplan.

Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]
Group-5

Chatta med Kansei’s AI Zenya

Med Zenya får du en personligt anpassad hälsoplan, inte generiska råd!
Så fungerar det
bolt
Interaktiv diagnostik: Zenya analyserar dina symptom och ger skräddarsydda diagnoser baserat på dina specifika besvär och behov.
bolt
Tillgänglig överallt: Få omedelbar åtkomst till dina personliga dokument och behandlingsplaner var som helst, när som helst på Mina Sidor.
bolt
Kostnadseffektivt: Njut av en omfattande vårdlösning som är mer prisvärd än traditionella terapeutbesök.

Botanisera i kunskap på egen hand

Kansei bidrar aktivt med sin djupgående kunskap genom att författa artiklar skräddarsydda för att spegla våra patienters vardagsliv. Vi är övertygade om värdet i att främja självhjälp, och tror att informerad läsning i kombination med teknik och vår kunskap är nyckeln till detta.

[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]