Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]

Huvudvärk

Förstå huvudvärk och hur du kan hjälpa till att lindra eller hantera det med naprapatisk vård.

För att se om naprapatisk vård är rätt för ditt tillstånd kommer vi på Kansei att genomföra en anamnes och undersökning. Baserat på resultaten av undersökning och anamnes, kan jag välja att sambehandla din huvudvärk med annan vårdpersonal, inklusive massageterapeuter, fysioterapeut eller andra primärvårdsläkare.

Vad är huvudvärk?

Frekvent eller inte, huvud- eller nacksmärtor orsakade av migrän och spänningshuvudvärk är inget att leva med och uthärda. Enligt International Headache Society påverkar huvudvärk nästan 40 procent av den amerikanska befolkningen. Både migrän och spänningshuvudvärk orsakas av muskelsammandragningar i huvud- eller nackregionen. Allt från en ljus skärm, hög musik eller brist på mat och vatten kan alla utlösa en av dessa värkar, men det finns en naturlig och drogfri lösning.

För att förbättra sin hälsa och undvika huvudvärk bör en person ta reda på sina utlösande faktorer och undvika dem så mycket som möjligt. Stresshantering och regelbunden motion är också viktigt för att hålla muskler och leder i god form och för att förebygga spänningshuvudvärk. Sömnhygien och en balanserad kost är också avgörande för att förebygga och lindra huvudvärk.

För migrän kan en person prova att äta en regelbunden diet, undvika utlösande faktorer såsom ljus och ljud, och använda olika stresshanterings- och avslappningstekniker. Det finns också mediciner som är specifikt utvecklade för att lindra migrän, så det är viktigt att rådfråga en läkare eller hälso- och sjukvårdspersonal.

Cervikogen huvudvärk kan behandlas med manuell terapi, massage, och övningar för att stärka nack- och axelområdet. Användningen av en stödande nackkudde och justerbar stol när man sitter vid en dator eller läser kan också vara användbart.

Slutligen är det viktigt att minnas att huvudvärk är ett vanligt och ofta behandlingsbart tillstånd. Genom att ta reda på utlösande faktorer och genomföra lämpliga livsstilsförändringar och behandlingar, kan en person drastiskt förbättra sin livskvalitet och undvika huvudvärk.

Hur kan naprapatisk vård hjälpa dem med huvudvärk?

Naprapatisk vård kan vara ett bra sätt att hantera och lindra smärta orsakad av huvudvärk. Naprapatisk vård ger patienterna ett säkert, icke-invasivt, icke-beroendeframkallande alternativ till receptbelagda opioider eller receptfria smärtstillande läkemedel, som vanligtvis ordineras till patienter för att hjälpa dem att hantera sin smärta.

Naprapater ger en mild, icke-invasiv, icke-beroendeframkallande terapi. Som exempel minskar manipulativ justering ledbegränsningar eller dysfunktioner i ryggraden och andra leder i kroppen i ett försök att minska inflammation och förbättra funktionen hos både den drabbade leden och nervsystemet. Genom att öka ledrörligheten och förbättra ditt nervsystems funktion har din kropp förmågan att bättre hantera symtom orsakade av huvudvärk.

Nedan är några av de hälsofördelar som naprapatisk vård kan ge patienter med migrän och spänningshuvudvärk

– Minskad smärta och obehag
– Minskad inflammation
– Lindring från stress- och spänningsstörningar
– Förbättrad fysisk funktion och prestation

Läs mer om huvudvärk på 1177 eller på Internetmedicin.

Förbättra din huvudvärk med 3 rehabövningar

Djupandningsövningar: Sitt eller ligg bekvämt och andas in djupt genom näsan och ut genom munnen. Fokusera på att slappna av i axlar och bröst samtidigt som du andas.

Nackstärkande övningar: Sitt upp med rak rygg och luta huvudet åt höger sida tills du känner en sträckning på vänster sida av nacken. Håll i 15 sekunder och byt sida.

Ögonmuskelavslappning: Sitt bekvämt och stäng ögonen. Fokusera på att slappna av i ögonmusklerna genom att tänka på en plats som du upplever som avkopplande. sekunder innan du sänker den igen.

Viktigt att notera: Det är viktigt att konsultera en naprapat, läkare eller en sjukgymnast för att säkerställa att övningarna är lämpliga för dig och för att få en personlig träningsplan som tar hänsyn till din specifika skada och behov.

Läs de bakomliggande vetenskapliga studierna

Gouveia RG, Castien RF, Ferreira PH, et al. Cervical spine dysfunction in tension-type headache: a systematic review and meta-analysis. Cephalalgia. ,2016

Steiner TJ, Stovner LJ, Vos T, et al. Migraine is first cause of disability in under 50s: will health politicians now take notice? J Headache Pain., 2018

Lipton RB, Bigal ME. The epidemiology of migraine. Am J Med., 2005

Cady RK, Farmer K, Dexter JK, et al. A double-blind, placebo-controlled study of repetitive transnasal sphenopalatine ganglion blockade with tx360® as acute treatment for chronic migraine. Headache.,2015

Rizzoli P, Mullally WJ. Headache. Am J Med., 2018

Det är viktigt att nämna att detta bara är en liten lista och att det finns många fler artiklar och forskning om huvudvärk och deras rehabilitering. Du kan söka i medicinska databaser som PubMed eller Google Scholar för att hitta mer information.

Boka behandling hos Kansei

Din resa mot välbefinnande och en smärtfri tillvaro börjar här, hos Kansei. Genom att boka ett besök med oss tar du steget mot en bättre hälsa, stärkt av en gemenskap av experter som engagerar sig i din unika vårdplan.

Våra behandlingar
[menu name=Vara-behandlingar]
Upptäck själv
[menu name=Upptäck-själv]
Symtomguide A-Ö
[menu name=Symtomguide-A-Ö]
Hälsoartiklar
[menu name=Hälsoartiklar]
Om oss
[menu name=om-oss]
Kundservice
[menu name=Kundservice]
Group-5

Chatta med Kansei’s AI Zenya

Med Zenya får du en personligt anpassad hälsoplan, inte generiska råd!
Så fungerar det
bolt
Interaktiv diagnostik: Zenya analyserar dina symptom och ger skräddarsydda diagnoser baserat på dina specifika besvär och behov.
bolt
Tillgänglig överallt: Få omedelbar åtkomst till dina personliga dokument och behandlingsplaner var som helst, när som helst på Mina Sidor.
bolt
Kostnadseffektivt: Njut av en omfattande vårdlösning som är mer prisvärd än traditionella terapeutbesök.

Botanisera i kunskap på egen hand

Kansei bidrar aktivt med sin djupgående kunskap genom att författa artiklar skräddarsydda för att spegla våra patienters vardagsliv. Vi är övertygade om värdet i att främja självhjälp, och tror att informerad läsning i kombination med teknik och vår kunskap är nyckeln till detta.

[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]